Despre noi

În cadrul Bisericii Apele Vii, ne fundamentăm credința și practica pe Doctrinele Biblice. Acestea reprezintă pilonii esențiali ai credinței noastre, cărora le acordăm o importanță deosebită în învățătură și trăire. Prin studiul profund al Scripturii și aplicarea învățăturilor ei în viața noastră de zi cu zi, căutăm să ne întărim credința și să ne îndreptăm viața după standardele divine, astfel încât să devenim maturi spiritual și să creștem în relația noastră cu Dumnezeu și cu cei din jur.

Povestea noastră

Focul duhovnicesc aprins atât în inimile apostolilor, cât si în sufletele primilor crestini, n-a încetat sã ardã peste veacuri, adeverind cu fiecare experientã spiritualã cã Isus Hristos este acelasi pentru toti si împãrtãseste acelasi duh de credintã. Cu aceastã convingere si având perspectiva lucrurilor împlinite în Hristos, în anul 1927 au întemeiat prima bisericã crestinã penticostalã din Timisoara.

Astfel, a fost ordinat ca pastor fr. Kovács János, care a lucrat cu mult entuziasm la consolidarea si cresterea adunãrii credinciosilor. În acest sens avem însãsi mãrturia acestuia depusã cu ocazia jubileului bisericii (50 de ani de la înfiintarea adunãrii). Începând cu anul 1933 a urmat perioada de slujire ca pastor a fr. Ladó Joszef, un suflet ales, care a experimentat nobletea suferintei, fiind o pildã vie celor din jur.

Opresat fiind de regimul aflat la putere în anii 1938-1940, pãrãseste cu multã durere turma binecuvântatã si se stabileste, în final, în Suedia, unde si în prezent, la vârsta de 95 de ani, slujeste lui Dumnezeu. Cu aceeasi demnitate crestinã îi succede în slujbã fr.Elek János, care a pãstorit biserica într-o perioadã grea a istoriei patriei (al II-lea Rãzboi Mondial si instaurarea regimului comunist în România). În toatã aceastã perioadã de început a bisericii, adunarea credinciosilor s-a închinat lui Dumnezeu în diferite cartiere ale orasului (str. Clemenceanu nr.54, str. Dâmbovita, str. Dreptatea, str. Malinovski nr.18 – actuala Mangalia). Nu exista un locas de închinare stabil.

Cel care a reusit, cu ajutorul lui Dumnezeu, sã opreascã peregrinarea credinciosilor a fost fr. Botkovski Stefan, în anul 1950. De atunci si pânã în anul 1991 adunarea s-a reunit pe str. Mangalia nr.18, bucurându-se împreunã atât maghiari, cât si români, evrei si germani. În acest rãstimp au slujit cu dãruire frati precum: Szilágyi Mihálj, Leontiuc Constantin, Damianov Andrei, Nagy Ánton, Húszák Wiliám si Clim Gheorghe, ca din anul 1990 si pânã în prezent sã pãstoreascã fr. Petca Ion.

O dorintã mai veche a bisericii a fost împlinitã în anul 1991, când s-a intrat în posesia propriei locatii, situatã pe str. Prislop nr.15, unde în anul 1993 (15 aprilie) s-au demarat lucrãrile de constructie ale edificiului Bisericii „Apele Vii”. Lucrarea a fost finalizatã în luna decembrie a anului 1996.

m

"Lorem ipsum dolor sit amet, oratio quaestio ex usu, regione mei te eirmod anima id, ex probo ferri sed, eu odio stet pri.an vel. Cum audire molestiae in. Pro esse prodesset mei."

Diane Miller - Chicago

g

"Lorem ipsum dolor sit amet, oratio quaestio ex usu, regione mei te eirmod anima id, ex probo ferri sed, eu odio stet pri.an vel. Cum audire molestiae in. Pro esse prodesset mei."

Mark Hagne - Denver

d

"Lorem ipsum dolor sit amet, oratio quaestio ex usu, regione mei te eirmod anima id, ex probo ferri sed, eu odio stet pri.an vel. Cum audire molestiae in. Pro esse prodesset mei."

Jenna Olsen - Boston

Comunitatea este condusă de:

Cioncă George

Pastor principal

Farkas Bela

Pastor

Pețca Ion

Pastor

Confederat Dumitru

Prezbiter

Farkas Laszlo

Casier

ARANYI ÁRPÁD

Diacon

IAGĂR CRISTIAN

Cenzor

Viziunea noastră

Evanghelia trebuie să ajungă la orice om. Biserica Apele Vii, promovează valorile Scripturii și încurajează părtășia în cadrul bisericii. Orice persoană este binevenită.

Misiunea noastră

Declarația de misiune poate fi rezumată într-un singur cuvânt: binecuvântare. Noi dorim să-i binecuvântăm pe alții atât prin mijloacele materiale (prin ajutoarare), cât și prin cele spirituale (prin închinare, rugăciune, etc).

Valorile noastre

Etalonul nostru de credință este Sfânta Scriptură și valorile ei. Printr-o trăire evlavioasă demonstrăm că în secolul nostru se poate trăi așa cum cere Biblia. Căutăm să fim cei dintâi în fapte bune.